fbpx

Bolgarija Dan 2

Dan 2:

Skoki na ploh: 77%
Padci iz banan: 1
Zabava na nočnem kopanju: 100%

Ura je 8 in že zvonijo budilke, na vrata pa trka Špela in nas budi, saj nas po zajtrku čaka Akrobatska gimnastika. Hitro poskakamo iz postelj in odhitimo na zajtrk.
Ob pogledu na vse sadje in pecivo si hitro napolnimo krožnike, trebuščke pa še hitreje, a ker smo pač Salto klepetulje avtobus skoraj štarta v stari mestnu del Nessebarja sam.
Stvari odložimo kamnitih stopnicah amfiteatra, v katerem se odvija Summer Gymfest. Na oder stopi Nikolay Stanchev – voditelj festivala in naš jutranji trener. Toplo nas sprejme in že telovadimo.
Poskušamo razne dvige, delami vaje za dinamiko in kot spužve vase vpijamo nova znanja.
Po urci treninga se odpravimo po ulicah mesta. Kamnite zgradbe z lesenimi detajli in pogled na črno morje celo nas – Salto kepetulje pustijo brez besed.
Igrica Skriti prijatelj še traja, zato se ustavimo na stojnicah in na skrivaj izbiramo malenkosti vsak za svojega skritega prijatelja.
V hotelu nas čaka kosilo katerega pridno pojemo, ker komaj čakamo odhod na plažo. Še nikoli tako hitro se vsi oblečemo in se zberemo pred našim hotelom Iris. Na poti do plaže so po ulicah opazne le naše viola majčke in Salto žoge za v vodo.
Najdemo si super mesto na plaži, zakupimo dežničke in vsi naenkrat tečemo v vodo. Čudovit trenutek- topel pesek pod nogami, sinje modro morje in za roko držimo prijatelje.
Seveda se kmalu začne tudi Wrestling v morju in 10- članska posadka prične z vožnjo z banano. In kmalu štrbunk- posadka je za 1člana manjša- Gaja je v morju. Pokamo od smeha a nas kmalu prekine dejanski pok, ki ste ga verjetno slišaki tudi vi- Meta podre svetovni rekord v skoku na ploh. Vse nas je bolelo ob tem zvoku.
Nadaljujemo z dvojnimi saltami v morju, odbojko in ledenimi kavami. Imamo se zakon, a moramo na večerjo saj nas ob 8:00 čaka drugi nastop.
Na povorki veselo mahamo mimoidočim, piskamo na piščalke in vpijemo.
Danes je drugi dan festivala in nastopa več skupin – 16. Ko so repki, brki in ušesa na mestu, smo pripravljeni, da ponovno razturamo. In točno tako je bilo 🙂
A preden gremo domov hiter postanek na palačinkah in kuhani koruzi – brez tega pač ne gre.
Ob prihodu v hotel se pripravimo na nočno kopanje. V 2 minutah smo na plaži, kjer je pesek zdaj opazno hladnejši. Prešine nas misel, da morda to ni najboljša ideja, a preden se zavedamo se vsi že držimo za roko in tečemo v morje.
Tako, še drugi dan je končan in kako bi ga opisali z eno besedo? Po Timotejevo seveda: Perfect! 😀