fbpx

Kdaj je pravi čas za vključitev otroka v šport?

Starši so tisti, ki svojemu otroku prvi predstavijo gibanje in športne dejavnosti. Dobra prehrana in rekreacija sta glavni sestavini za dolgo in zdravo življenje, zato je pomembno, da otroka spremljata že od malih nog. Novorojenček se na začetku z gibanjem spozna predvsem s sprehodi in obiski narave v vozičku, kasneje pa ga že lahko vpišemo na telovadbo. Otroci naj bi z razgibavanjem začeli zgodaj, da se lahko njihovo telo zaradi vadbe pravilno razvija. Poleg tega je otroku omogočena socializacija in učenje v skupini, kar je izrednega pomena za njegov razvoj in odraščanje. Poleg gibanja in druženja v skupini pa se otrok med vadbo tudi zabava in igra.

Gimnastika je primerna za otroke vseh starostnih skupin, ker ima vsaka izmed njih prilagojene vaje in rutine za določeno starost otroka. V Saltu ponujamo kar nekaj vadb za predšolske otroke:

Ta vadba je namenjena najmlajši otrokom do 2 leta starosti. Tukaj se otroci prvič spoznajo s telovadbo in gimnastiko, in na vadbi raziskujejo in utrjujejo svoja telesa. Gre za zabavno telovadbo, kjer je poudarek predvsem na igri in osvajanju prvi gibalnih elementov. Otroci se naučijo razgibavanja telesa ob spremljavi glasbe, lahkotnih elementov in plesa. Igrajo se na blazinah, se plazijo in plezajo ter skačejo, vse to v varnem okolju telovadnice, kjer se tudi prvič spoznajo z gimnastičnimi pripomočki (blazine, trampolin, ovire).

Ta vadba je namenjena staršem in njihovim otrokom do 3 leta starosti. Ta telovadba je odličen način aktivnega druženja in utrjevanja odnosa otrok z njihovimi starši. Poleg tega so otroci, zaradi prisotnosti staršev, bolj motivirani in zagnani ter tako premagujejo zahtevnejše naloge. Tako na urah vadbe osvajajo različne tehnike gibanja, kot so tek, kotaljenje, potiskanje in vlečenje. Poleg tega pa je obiskovanje ur odličen način razgibavanja tudi za starše in odlična priložnost za spoznavanje in druženje z njihovimi otroci.

vadbe so namenjene predšolskim otrokom med 3 in 5 letom starosti. Tukaj se otroci prvič spoznajo z osnovami gimnastike in gimnastičnim orodjem kot je parter, bradlja, gred in preskok. Ogrevanje in razgibavanje pred in po vadbi ter izvajanje vaj za moč in gibljivost telesa so elementi, ki jih otroci v tej starostni skupini osvajajo in kasneje tudi obvladajo. Ure so zabavne in odlična priložnost za aktivno gibanje otrok.

Ne glede na starost vaših otrok je gimnastika odlična in zabavna telovadba, ki bo vašim najmlajšim pomagala pri spoznavanju aktivnega in zdravega načina življenja. Vse vadbe potekajo pod budnim očesom profesionalnih in izkušenih trenerjev, katerih glavna prioriteta je skrb ter varnost vaših otrok.

Pridi v Salto in treniraj z nami!