fbpx

SALTO | salto.si | razgibajmo življenje

Slovenske gimnastičarke uspešne na mladinskem svetovnem prvenstvu v Turčiji

V Turčiji je nedavno potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v športni gimnastiki, na katerem so blestele tudi slovenske gimnastičarke. Zastopale so svojo državo in se s svojimi nastopi borile za čim boljšo uvrstitev.

Sezona mladinske športne gimnastike se je za Slovenke pričela z nastopom na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki je letos potekalo v Turčiji. Tekmovanja so se udeležile tudi tri dekleta iz Slovenije, ki so se borila za čim boljšo uvrstitev. Med njimi sta bili tudi članici Športnega kluba Salto, Luana Lubinič in Luna Babič.

Med tremi predstavnicami Slovenije se je najbolje odrezala Vita Prijanovič, ki je na mnogoboju zbrala skupno 43,632 točk in zasedla 71. mesto. 

Luana Lubinič  je v mnogoboju zbrala 43,432 točk in zasedla 73. mesto. Najboljšo uvrstitev med Slovenkami je dosegla na gredi, kjer je prejela oceno 11.033 in zasedla 50. mesto. Po tekmovanju je Luana povedala, da je bila tekma za njo zelo dobra in zanimiva izkušnja, ki ji bo ostala v lepem spominu.

Luna Babić je sezono mladinske športne gimnastike zaključila na 98. mestu v mnogoboju, s skupno zbranimi 41,431 točkami. Najboljši nastop je prikazala na dvovišinski bradlji, kjer je prejela oceno 10,433 in zasedla 67. mesto. Po tekmovanju je Luna izrazila zadovoljstvo z izkušnjo, ki ji je pomagala razvijati nove veščine in se pripraviti na prihodnje tekmovanje.

Slovenke so skupaj zbrale 87,930 točk in zasedle 28. mesto na tekmovanju. Naslov svetovnih prvakinj v mladinski kategoriji je osvojila japonska ekipa s skupno zbranimi 104,230 točkami.

Kljub temu, da se sezona šele začenja, so dekleta že prikazala dobre nastope in se dokazala na svetovnem prizorišču. V prihodnosti lahko pričakujemo še večjo rast in razvoj mladih slovenskih gimnastičark, ki bodo verjetno še naprej blestele na mednarodnih tekmovanjih.