fbpx

Tekmovalke

Skupina deklet, ki je bila izbrana za sodelovanje na tekmovanjih v gimnastiki za vse, akrobatiki in skokih na mali prožni ponjavi.

Športna gimnastika je ena od zelo primernih oblik vadbe oziroma vrste športa za otroke, same gimnastične vaje pa za odrasle. Zanjo je značilna velika raznolikost gibanj. Med sabo se povezujejo dinamični in statični elementi. Zelo pogosto se menjava položaj telesa v prostoru. Torej številni in raznovrstni gimnastični elementi zelo pozitivno vplivajo na razvoj splošne koordinacije gibanja. Za uspešno izvedbo posameznih elementov, pa je potreben razvoj tudi telesne moči, gibljivosti, hitrosti in preciznosti in vse to razvija ravno športna gimnastika.
Program, ki ga ponujamo so oblikovan na podlagi vaših želja ter strokovno pedagoških načel postopnega in zdravega razvoja otroka v dobrega in uspešnega gimnastičarja. To je ali želite svojemu otroku razviti samo gibalne sposobnosti in ga tako lažje vključiti v druge športne panoge, ali želite da osvoji osnovne gimnastične elemente ali mu podati možnost, da se razvije v tekmovalnega gimnastičarja.

Vadba je še vedno zasnovana na postopnem in prijaznem telesnem in gibalnem razvoju preko igre, vendar se trenerji že zelo resno lotevajo gimnastičnih osnov. Ali se bodo udeleževali tekmovanj ter zato trenirali bolj intenzivno ali se bodo z gimnastiko ukvarjali rekreativno za lastno veselje, zdravje, gibčnost in spretnost.
Deklice in dečki bodo s primernim delom lahko osvojili osnovne tehnične elemente gimnastike na vseh štirih orodjih in tudi na mali prožni ponjavi. Razvili bodo pravilno gibanje, lepo in pravilno telesno držo, spretnost ter lepoto in eleganco gibanja s pomočjo gimnastičnih in plesnih vaj. Ob izvajanju številnih akrobatskih in orodnih elementov, ki otrokom predstavljajo pravo zabavo in veliko potrditev ob osvojitve le teh, pa privzgajajo še določeno mero samodiscipline, poguma, odločnosti, motivacije in odgovornosti.